Skip to main content

Posts

Apa itu Kolagen dan Manfaatnya kepada Kulit.

Kolagen merupakan salah satu protein yang terdapat pada tubuh kita. Kolagen bertindak seperti "gam" yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak dalam kulit. Kolagen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, meransangkan kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.


Kesan Kekurangan Collagen Rambut mudah kering dan bercabangKulit dengan pori besar, jeragat hitam dan bintik-bintikKekurangan kalsium dan risiko osteoporosisKulit kendur / berkedutSakit sendiKuku mudah pecah dan kurang bersinarPenyakit gigiPayudara kurang anjalPenglihatan kaburOrgan dalaman kurang berfungsi.
Manfaat Kolagen
Menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula,Menguatkan kuku, bintik putih pada pangkal kuku akan hilang dan megekalkan warna yang sihatMelembapkan dan menganjalkan kulit Mempercepatkan penyembuhan par…
Recent posts

Apa itu Jeragat dan Jenis-Jenisnya

Jeragat adalah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya tapi mampu menjejaskan penampilan seseorang kerana terdapat tompok-tompok hitam dimuka. Sekaligus membuatkan seseorang itu hilang keyakinan diri. Jeragat sukar untuk hilang dan menjadikan kulit anda kelihatan tidak cantik Dan nampak tidak sihat.
Jeragat juga dikenali sebagai tompok hitam,pigmentasi pada kulit yang bertapak secara berkelompok di beberapa bahagian badan,wajah dan leher.Namun dengan teknologi dunia kecantikan,masalah jeragat kini boleh diatasi.Ingin ketahui dengan lebih lanjut rawatan yang sesuai mengatasi masalah jeragat?

Ingin tahu langkah mudah arasi jeragat KLIK SINI
Apa Itu Jeragat?
Jeragat atau  merupakan  antara top 10 masalah kulit yang kerap dihadapi oleh kaum wanita yang berumur di antara  20 hingga 50 tahun. Namun lelaki juga Ada Yang mempunyai masalah jeragat. Jeragat kerap muncul di kawasan muka seperti di bahagian pipi, hidung dan dahi.
Terdapat jeragat yang berada di lapisan kulit Ada juga Yang berbentu…

3 Cara Hilangkan Jerawat dengan Cepat dan Selamat

Jerawat!!! tak sukanyaMacam2 dah pakai tapi masih ade jerawat lagi. Jerawat tak hilang pun. Kecewakan.. Fadz faham jerawat ni masalah biasa lebih2 lagi untuk wanita2 muda ni kan.
Tapi dalam sibuk nak menghilangkan jerawat pasti kan produk anda tu selamat dan lulus KKM ye sebab sekarang ni banyak sangat kes produk merbahaya.
KKM pun dah banyak kali update list senarai produk kecantikan. Jadi dalam nak cantik tu kene buat selidikana sikit ye jangan main pakai. Sebab dalam jangka masa panjang2 produk2 yang merbahaya ni memakan diri sendiri.
Kini bukan saja masalah jerawat tapi masalah dari kesan memakai produk yg beracun ni pun berleluasa. Kulit muka jadi sensitif dan merah ade setengah tu naik jerawat banyak sangat.
Jadi produk yang memberi kesan terlampau cepat ni kene berhati2 sikit lagi la kalau kulit tu jadi  putih dan tegang dengan  pantasnya.
Kadang-kadang ada pengeluar produk yang tidak tahu pun kandungan produk mereka secara details tau. Jadi Jaga2!!! Mari saya kongsikan 3 cara hilang …

Vitamin C Semulajadi yang Terbaik dan Berteknologi Tinggi

Vitamin C adalah vitamin yang larut dalam air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia amat pnting bagi menggalakkan kesihatan gigi, gusi tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara namun tubuh tidak dpat menghasil atau menyimpan vitamin c. Oleh itu kita perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui permakanan harian dan suplemen. dan mengurangkan pembaziran.

Untuk sentiasa  memastikan tubuh kita mendapat vitamin C yang secukupnya memang sukar oleh itupengambilan suplemen vitamin C dapan membantu tubuh kita untuk mendapat vitamin c yang diperlukan. Vitamin C tidak memberi kesan toksik.

Sustained Release Vitamin C dari Shaklee
Sustained Release Vitamin C dari Shaklee amat istimewa kerana ia mempunyai sistem perlepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C. Ujian kliinikal telah membuktikan vitamin c…

6 Tips Makan "Fast Food" Agar Sentiasa Sihat

Dalam zaman moden yang seniasa sibuk memang agak sukar untuk kita tidak memakan "fast food" lansung dalam sebulan kan. Oleh itu hari ni Fadz nak kongsi tips makan "fast food" supaya kita tetap kekal sihat ye.

6 Tips Makan "Fast Food"
1. Jangan Jadi Pelanggan
Mengambil fast food dalm 3 kali sebulan masih boleh diterima tapi ingat ini bukan bermaksud anda boleh ambil tiap bulannya. Ambil bila terpaksa saja!!! seperti ada meeting atau presentation yang perlu disiapkan dan tiada masa untuk makan. Atau hidangan majlis2 kene la ambil hati kan. Pada hari anda ambil fast food tingkatkan pengambilan sayur dan buah-buahan. Digalakkan untuk makan sayuran sebanyak 3 kali dalam satu hidangan fast food yang anda makan.

2. Pilih Restoran yang menyediakan hidangan sayuran
Kebiasaanya restoran fast food ada menyediakan salad, coleslaw atau sup sayur. Lupakan kelazatan ayam, daging, sosej dan sos mayonis. Pilih banyak sayuran segar dan kekacang dan tukar kan sos kepada minyak z…